SARAJEVO

Vlada FBiH prihvatila donaciju od 5.000 doza vakcina iz Srbije

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca vakcine

Održana hitna sjednica. Arhiv

A. Ka.

25.2.2021

Vlada FBiH je, na inicijativu premijera FBiH, danas održala hitnu telefonsku sjednicu.

Na sjednici je prihvatila informaciju o sastanku održanom na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci vakcina u Bosni i Hercegovini.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca vakcine, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe Federacije BiH.


Vlada FBiH je pozvala sve domaće kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke vakcine, odnosno da, u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, razmotre mogućnosti uvoza vakcina za potrebe Federacije BiH.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da koordinira dalje aktivnosti s kompanijama koje iskažu spremnost uvoza vakcina za potrebe Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.