SPRIJEČEN FIZIČKI SUKOB

Burno na sjednici OV Bugojno, predsjedavajući krenuo na vijećnika: Šta si to ti bolji od mene

Koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito, rekao je Čusto

Zelić je ustao i krenuo prema Čusti. Printscreen

A. J.

26.2.2021

Na sjednici Općinskog vijeća Bugojno jučer je bilo veoma burno a najveću diskusiju izazvala je zabrana prisustva portala Bugojno Danas, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje. Kako javlja portal Bugojno Danas, zaštitar ih je zaustavio na vratima kazavši da je načelnik Hasan Ajkunić odobrio ulazak samo RTV-u Bugojno.

Nakon što je sjednica nastavljena u KSC-u Bugojno, vijećnici su nabavili opremu i postavili stalak za snimanje koji je načelnik Ajkunić osporavao i želio ga uklonuti.

Tokom diskusije predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Miroslav Zelić zaprijetio je vijećnicima kazavši “Slušajte me, ako nastavite ovako raditi, mi ćemo izglasati sve točke jednu za drugom i nećemo vam dati priliku da govorite”, nakon tih riječi vijećnici su se pobunili i počeli govoriti da predsjedavajući ne treba ovako raditi, najglasniji je bio vijećnik Naroda i Pravde Armin Čusto kazavši “koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut”.

Nakon tih riječi Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio “šta pametuješ”.

Čusto je nakon toga Gurbeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerovatno fizički napad, piše Bugojno Danas.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.