SPRIJEČEN FIZIČKI SUKOB

Burno na sjednici OV Bugojno, predsjedavajući krenuo na vijećnika: Šta si to ti bolji od mene

Koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito, rekao je Čusto

A. J.

Zelić je ustao i krenuo prema Čusti

Foto: Printscreen


Na sjednici Općinskog vijeća Bugojno jučer je bilo veoma burno a najveću diskusiju izazvala je zabrana prisustva portala Bugojno Danas, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje. Kako javlja portal Bugojno Danas, zaštitar ih je zaustavio na vratima kazavši da je načelnik Hasan Ajkunić odobrio ulazak samo RTV-u Bugojno.

Nakon što je sjednica nastavljena u KSC-u Bugojno, vijećnici su nabavili opremu i postavili stalak za snimanje koji je načelnik Ajkunić osporavao i želio ga uklonuti.

Tokom diskusije predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Miroslav Zelić zaprijetio je vijećnicima kazavši “Slušajte me, ako nastavite ovako raditi, mi ćemo izglasati sve točke jednu za drugom i nećemo vam dati priliku da govorite”, nakon tih riječi vijećnici su se pobunili i počeli govoriti da predsjedavajući ne treba ovako raditi, najglasniji je bio vijećnik Naroda i Pravde Armin Čusto kazavši “koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut”.Nakon tih riječi Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio “šta pametuješ”.

Čusto je nakon toga Gurbeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerovatno fizički napad, piše Bugojno Danas.

Pogledajte kako je to izgledalo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na