NA MATIĆA BRDU KOD MOSTARA

Polaganjem vijenaca obilježena 17. godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog

Komemorativnoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska

A. J.

26.2.2021

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici i delegacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Polaganjem vijenaca pored Spomen-obilježja na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije predsjednika tadašnje Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa ostatkom posade stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici i delegacije, a uime Vlade Federacije BiH i premijera FBiH Fadila Novalića, vijenac je položio sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Alden Kajtaz.

Komemorativnoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska.

Tako su se danas, 17 godina poslije tragedije koja je potresla cijelu regiju, i Sjeverna Makedonija i BiH prisjetili velikog čovjeka koji je ostavio značajan trag u novijoj historiji, ali i osvjedočenog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Trajkovski je tokom predsjedničkog mandata predano radio na prijemu Makedonije u NATO, kao i na približavanju članstvu ove zemlje Evropskoj uniji. Radio je i na produbljenju odnosa naših zemalja, kao i na stabilnosti i prosperitetu cijele regije, saopćeno je iz Vlade FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.