NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

U toku radovi u tunelu Crnaja: Saobraćaj se odvija jednom trakom, uz regulaciju semafora

U noćnim satima (23-4:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja

Tunel Crnaja: Kolone vozila. Printscreen

A. Ka.

26.2.2021

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se na petljama Visoko i Podlugovi na autoputu A-1 saobraća usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Obustavljen saobraćaj

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Velike gužve. Printscreen

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Učestali odroni

- Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice - Laktaši, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Kaonik - Gromiljak. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – dodaje se u saopćenju BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.