STANJE NA PUTEVIMA

Magla smanjuje vidljivost, očekuje se pojačana frekvencija vozila

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se na petljama Visoko i Podlugovi na autoputu A-1 saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju

A. Ka.

Magla stvara probleme vozačima

Foto: Ilustracija


Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u Bosni i Hercegovini.

- Izdvajamo puteve na području Ključa, Sanskog Mosta, Goražda i Trnova, kao i dionice uz rijeke Vrbas i Lašvu. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Neophodni radovi

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se na petljama Visoko i Podlugovi na autoputu A-1 saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23 - 4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Kružna raskrsnica

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Kaonik - Gromiljak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Podijeli članak na