NEOPISIVA TUGA U SARAJEVU

I školski drugovi na dženazi maturantu Prve gimnazije Rijadu Đuliću: Prekinuta je jedna mladost, ljubavi i snovi…

Divni dječače neka ti je laka zemlja bosanska, napisali su jučer iz ove škole

A. J.

Dženaza 19-godišnjem Rijadu Đuliću iz Sarajeva klanjana je danas na mezarju Faletići 2. Osim članova porodice, prijatelja i komšija, od Rijada su se oprostili i njegovi školski drugovi koji nisu mogli skriti neopisivu tugu.

Đulić je bio i maturant sarajevske Prve gimnazije, član plivačkog kluba "Sport Time" te mladić za primjer svim svojim vršnjacima.

U njegovoj školi posebno su potreseni zbog ove tragične vijesti. Učenici i kolektiv Prva gimnazije Sarajevo oglasili su se na Facebooku.

- Danas je hodnicima Prve zavladala neopisiva tišina… Najprije sa nevjericom a potom i neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je napustio naš učenik, maturant IVe odjeljenja, Rijad Đulić.

Odavno Prva gimnazija nije imala teži, bolniji dan u kojem je prekinuta jedna mladost, život, ljubavi i snovi…

Ne zamjerite što nam danas nedostaje riječi da opišemo svu bol koju osjećamo… Porodici izražavamo iskreno saučešće i suosjećamo u boli.Divni dječače neka ti je laka zemlja bosanska! - napisali su jučer iz ove škole.

Kako javlja BHRT, Đulić je prije nekoliko godina obolio od rijetke bolesti – aplastične anemije, pa su sugrađani uz porodicu i prijatelje skupljali pomoć.

Danas je hodnicima Prve zavladala neopisiva tišina... Najprije sa nevjericom a potom i neizmjernom tugom primili smo...

Objavljuje Prva gimnazija SarajevoPetak, 26. veljače 2021.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na