PRIGODAN PROGRAM

U Banjoj Luci obilježen Dan nezavisnosti BiH: Omogućiti dodatni povratak Bošnjaka u RS

Salkić rekao da entitet RS provođenjem sistemske diskriminacije kao mirnodopske metode pokušava ostvariti ratne ciljeve

A. J.

Salkić je rekao da je neophodan u budućnosti novi pristup

Foto: Kabinet potpredsjednika RS


Potpredsjednik entiteta RS, Ramiz Salkić, danas je u Banjoj Luci prisustvovao prigodnom programu u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u sklopu kojeg je promovirana i knjiga „Grad u cvatu magnolije“, autora Mehmeda Pargana.

U svom obraćanju prisutnima potpredsjednik Salkić je rekao da je neophodan u budućnosti novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio naše domovine.

Pobijediti pokušaje revizije historijskih činjenica

- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih datuma u modernoj historiji naše domovine. Ogromna većina naših građana izjasnila se da želi nezavisnu i samostalnu Bosnu i Hercegovinu i zbog toga svi trebamo biti sretni i ponosni.

Obilježavajmo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u svakom gradu, u svakom mjestu u Bosni i Hercegovini i izvan Bosne i Hercegovine, gdje žive naši državljani. Samo tako možemo pobijediti pokušaje revizije historijskih činjenica, koje se plasiraju u ovom entitetu, da naša domovina postoji od Dejtona.

Mi smo u Dejtonu dobili mir za koji smo se borili, dobili smo nažalost i dva entiteta - rekao je Salkić.

Navodi da je entitet RS provođenjem sistemske diskriminacije kao mirnodopske metode pokušava ostvariti ratne ciljeve, te ekonomski i egzistencijalno protjerati Bošnjake.

Prvorazredno pitanje za sve patriote

- Zbog toga je u budućnosti neophodan novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio naše domovine. Ovo mora biti prvorazredno pitanje za sve patriote u zemlji i dijaspori, ono je od suštinske važnosti za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u njoj.

Pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da u ovim danima svi zajedno masovnim obilježavanjima Dana nezavisnosti pošaljemo snažnu poruku neprijateljima naše domovine, da neće uspjeti u njenoj podjeli kao što nisu uspjeli ni oni prije njih - kazao je Salkić.

NA VRH

Podijeli članak na