STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost, povećana opasnost od odrona

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima

A. Ka.

Opasnost od odrona

Foto: Ilustracija


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na širem području Ključa i Sanskog Mosta. Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

- Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Kaonik - Gromiljak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Podijeli članak na