DAN NEZAVISNOSTI BIH

Proučena Fatiha i položeno cvijeće na šehitlucima u Žepču

Prisutnima su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer ef. Gračić

Piše: R. Agić

1.3.2021

S današnjeg obilježavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH na centralnom Gornjomahalskom šehidskom mezarju u Žepču predstavnici boračkih udruženja žepačke općine, te predstavnici općinske vlasti polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali su počast šehidima.

Povodom dvadeset i devete godišnjice od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine na centralnom šehidskom mezarju prisutnima su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer ef. Gračić.

Uz čestitke povodom Dana nezavisnosti, predsjedavajući O. V. Žepče Šišić kazao je kako je puno žrtava palo za nezavisnost Bosne i Hercegovine, te kako to ne smijemo zaboraviti, poštujući i uvijek se prisjećajući najhrabrijih sinova ove zemlje.


Glavni imam Džafer ef. Gračić kazao kako je voljeti domovinu sastavni dio imana, vjere, naglasivši da ono što je kuća za porodicu, to je država za njen narod, uputivši poruku da unutar sebe i oko sebe izgrađujemo pravdu i pravičnost, da budemo pokorni i skromni i da ne budemo sebični.

Osim na centralnom Gornjomahalskom šehidskom mezarju, predstavnci boračkih udruženja uz prisustvo mjesnih imama odali su počast šehidima na svim mjesnim mezarijima. Predstavnici Udruženja antifašista Žepča, povodom ovog dana položili su cvijeće na partizanskoj spomen kosturnici na lokaliteu Lazine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.