O MODERNIZACIJI OS BIH

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić u sužbenoj posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Turske

Planirana je i posjeta delegacije MO i OS BiH Vojnoj akademiji kopnenih snaga u Ankari

A. K.

Sifet Podžić

Foto: Ministarstvo odbrane BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr. Sifet Podžić i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će boraviti od 2. do 6. marta 2021. godine u službenoj posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Turske.

U okviru službene posjete Republici Turskoj planiran je sastanak ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića i ministra nacionalne odbrane Republike Turske Hulusia Akara.

Vojno-finasnijska pomoć

Ministar odbrane BiH će u i ime Vijeća ministara BiH potpisati dokumente o vojno-finansijskoj pomoći koji su od velike važnosti za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Između ostalog, planirana je i posjeta delegacije MO i OS BiH Vojnoj akademiji kopnenih snaga u Ankari i Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu na kojima se školuju i pohađaju obuku kadeti, podoficiri i oficiri Oružanih snaga BiH.

Delegacija MO i OS BiH

Pored ministra Podžića, u delegaciji MO i OS BiH bit će zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, šef Kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić i vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Željko Drljača, navodi se u saopćenju.

Više o temi Sifet Podžić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na