PRENOSIMO

Centar pošta Mostar: Kljakin direktor vodenu pumpu za kombi platio 3000 KM, po obične sijalice idu u Konjic

Za jednu običnu sijalicu za rasvjetu u kancelariji mora se ići za Konjic

Proces.info

Senid Balić i Anel Kljako

Foto: Proces.info


Nakon što je Anel Kljako izbačen iz SBB-a na našu adresu dolaze razni dokazi i izjave svjedoka o Kljakinim malverzacijama i kriminalnim radnjama koje su obavljali direktori pojedinih preduzeća za Anela Kljaku.

Jedan takav primjer je Centar pošta Mostar, čiji je direktor upravo Kljakin čovjek, Senid Balić iz Konjica, piše proces.info.

Anel Kljako je sa svojim kolegom Nerminom Vrtićem vršio pritisak i uticao na direktora Balića koji je morao obavljati razne prljave poslove.

Svjedoci iz ove pošte su otkrili brojne nezakonite radnje i pljačke. Naime, nedavno je izvršen servis jednog kombija u autoservisu “Palata” u Mostaru, gdje je na račun pošte fakturisana vodena pumpa po cijeni od nevjerovatnih 3.000 KM. Realna cijena takve pumpe se kreće do 500 KM, a ostatak novca po riječima našeg izvora trebao bi završiti u Kljakinom džepu.

Centar pošta Mostar je već odavno potpisala ugovor o nabavkama sa firmom “Gradactrans” iz Ostrošca kod Konjica, čiji je vlasnik upravo punac Nermina Vrtića.

  • Kljako: Desetine bliskih prijatelja zaposlio

    Kljako: Desetine bliskih prijatelja zaposlio

    Foto: Proces.info


Naš izvor pojašnjava da se za jednu običnu sijalicu za rasvjetu u kancelariji mora ići za Konjic, i da se za uzetu robu u ovoj firmi fakturišu iznosi po troduplo većim cijenama od stvarne tržišne vrijednosti.

U toku je i konkurs za zaposlenje novih zaposlenika u ovoj pošti. Imena se već znaju, a predsjednik komisije za prijem novih zaposlenika Aid Džafić iz Jablanice je dobio nalog od Kljake da njegovim ljudima koji su prijavljeni na konkurs dostavi pitanja i odgovore za pismeni i usmeni test, te im tako stvori prednost nad ostalim regularnim prijavljenim kandidatima.

Od kako je Senid Balić direktor ove pošte u Mostaru u ovu državnu firmu je zaposlio na desetine Kljakinih bliskih ljudi, a među njima je i njegova nevjesta, supruga njegovog brata Sanela Hodžić – Kljako, piše Proces.info.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na