ZVANIČNO

Demant iz Tužilaštva BiH: Ne vodi se istraga protiv tužioca Olega Čavke

Pojedini portali bliski SDA objavili su da se protiv državnog tužioca Olega Čavka vodi istraga u ovoj pravosudnoj institucij zbog optužnica protiv Mehmedagića

Čavka: Nije pod istragom. Avaz

Piše: M. Aš.

3.3.2021

Iz Tužilaštva BiH danas su demantovali informaciju koju su objavili pojedini portali bliski SDA da se protiv državnog tužioca Olega Čavka vodi istraga u ovoj pravosudnoj instituciji.

Jedan stranački portal, objavio je jutros da se protiv Čavke vodi istraga zbog sumnji u počinjena krivična djela zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i lažno prijavljivanje.

Navodno, kako su istakli s ovog portala, predmet je je formiran na osnovu krivične prijave koja se odnosi na istrage Čakve  protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, ministra sigurnosti Selme Cikotića i savjetnika direktora OSA-e Muriza Druškića. U toj se optužnici, koju je Čavka nakon prvobitne odbijenice ponovo podigao, Mehmedagić, Cikotić i Druškić terete za "zloupotrebu službenog položaja s ciljem pribavljanja koristi ili nanošenja štete drugome". No, kako smo i objavili, Sud je ponovo odbio i ovu optužnicu.

No, iz Tužilaštva BiH je za "Avaz" danas rečeno:

"Možemo odgovoriti da se protiv tužitelja Čavka Olega ne vodi istraga u bilo kojem predmetu u Tužiteljstvu BiH"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.