ODLUKE

Skandalozno: Draža Mihailović dobiva spomenik u Bijeljini

Inicijativa Udruženja četnika veterana iz Drugog svjetskog rata

Piše: Lj. Ljubojević

3.3.2021

Draža Mihailović. ARHIV

Odbornici Skupštine grada Bijeljina prihvatili su inicijativu bijeljinskog Udruženja četnika veterana iz Drugog svjetskog rata za izgradnju spomen - obilježja četničkom vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću u Bijeljini.




Suživot i ispružena ruka

Azem Aletović, odbornik SDA u Skupštini grada Bijeljina kaže da je bio protiv ove inicijative, te da je gradonačelniku Ljubiši Petroviću jasno rekao da je njegov potez u suprotnosti sa ranije iznošenim izjavama u medijima o suživotu i ispruženoj ruci saradnje sa svima u gradu.



Glasovi iz Janje

- Gradonačelnik je dobio veliki broj glasova u Janji, ali u vrijeme predizborne kampanje nije rekao da će podizati spomenik Draži Mihailoviću. Iako se gradonačelnik pravda time da je ova inicijativa bila pripremljena za skupštinsku proceduru još u oktobru, to nije opravdanje, jer je bilo raznih inicijativa i ranije, ali prethodni načelnik ih nije slao u skupštinsku proceduru. Što se tiče druge tačke dnevnog reda, o izgradnji spomenika poginulim i nestalim srpskim borcima, mi, odbornici SDA smo jasno rekli da poštujemo svačije žrtve, ali tražimo da se poštuju i bošnjačke žrtve - izjavio je Azem Aletović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.