DOM NARODA PARLAMENTA FBIH

Počela sjednica: Delegati će raspravljati o stanju duga Federacije BiH

Među preostalim tačkama dnevnog reda su nacrti zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH te o slobodnim zonama u FBiH

Počela sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Arhiv

Piše: E. H.

4.3.2021

U Sarajevu je počela sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a radi se o nastavku devete redovne sjednice.

Među preostalim tačkama dnevnog reda su nacrti zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH te o slobodnim zonama u FBiH. Također, delegati bi trebali razmatrati kvartalni Izvještaj o dugu za četvrti kvartal prošle godine, kao i izvještaji o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa na dan 19. maj 2020. godine te po osnovu emisije obveznica na dan 23. juni 2020. godine.


Prvi dio

Prvi dio ove sjednice održan je 18. februara, kada je kasno poslije podne prekinuta nedugo pošto su delegati većinski glasali protiv nacrta zakona koji je predviđao finansijsko obeštećenje određenom broju vlasnika prijeratnih takozvanih vojnih stanova na teritoriji Federacije BiH.

Za razilku od tog akta, po skraćenom postupku su podržani Prijedlog zakona o Jedinstvenom registru taksi i naknada u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog zaključka koji proizilazi iz Odluke Ustavnog suda BiH.


Epidemiološka situacija

Delegati su upoznati s Informacijom o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 25. januar 2021. godine te na dan 8. februar 2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i s Informacijom o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u FBiH.

Prihvaćeni su Nacrt zakona o zaštiti zraka i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o principima lokalne samouprave u FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.