DIREKTOR VERLABA

Veliko priznanje za Almira Badnjevića, globalni institut ga proglasio za istaknutog predavača

Među 17 kolega iz Amerike, Australije, Kine, Japana, Koreje, Italije i Njemačke, po prvi put se među imenima pojavilo i ime jednog člana iz Bosne i Hercegovine, napisao je Badnjević

A. J.

Badnjević: Teško da postoji veće priznanje na globalnom nivou u oblasti sa kojom se bavim

Foto: Avaz


Direktor Mjeriteljske laboratorije "Verlab" Almir Badnjević dobio je novo priznanje za svoj rad i stručnost. Njega je, naime, globalni Institut IEEE  proglasio za istaknutog predavača.

- U svojim profesionalnim karijerama svako od nas sebi postavlja kratkoročne i dugoročne ciljeve. Neke ostvarimo prije, neke poslije, a neke nikada. Jedan od ciljeva za koji sam se stidljivo nadao da ću ga možda ispuniti za nekih 10-ak godina je da me globalni Institut poput IEEE proglasi za istaknutog predavača (Distingushed lecturer) u oblasti EMBS (inžinjering u medicini i biologiji).

Teško da postoji veće priznanje na globalnom nivou u oblasti sa kojom se bavim. Ko razumije o čemu je riječ, jasno mu je sve. Među 17 kolega iz Amerike, Australije, Kine, Japana, Koreje, Italije i Njemačke, po prvi put se među imenima pojavilo i ime jednog člana iz Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se kolegama sa "Harvard University" i "Massachusetts Institute of Technology" (MIT)  na nominaciji - napisao je Badnjević.

U svojim profesionalnim karijerama svako od nas sebi postavlja kratkoročne i dugoročne ciljeve. Neke ostvarimo prije,...

Objavljuje Prof. dr. Almir BadnjevicSrijeda, 3. ožujka 2021.
NA VRH

Podijeli članak na