TRAŽIT ĆE ODGOVORNOST

Stanivuković: Ovo je najbizarniji izvještaj, „Akvana“ dužna 10 miliona, a uzima novac

Između ostalog, za ketering je bilo namijenjeno 1,2 tone brašna i 25.000 kiflica

Šokantni detalji izvještaja. Arhiva

A. K.

5.3.2021

Na predstavljanju drugog izvještaja "Tima za reviziju" gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, otkrio je, kako on kaže, najbizarnije detalje i pozvao Tužilaštvo i MUP RS da se uključe.

- Restoran "Kajak" je izgrađen na gradskom zemljištu i bez ikakvih dozvola, tako da će ovaj objekt biti srušen - rekao je Stanivuković.


Možemo ga rušiti već sutra

Istaknuo je da je restoran "Kajak" u vlasništvu sina Mile Radišića.

- Ovaj objekt možemo srušiti već sutra, uložena je žalba Ministarstvu, ali to im ne pomaže uopšte. On će svakako biti srušen, jer ne može niko kako hoće da pravi nešto na gradskom zemljištu, ako ne sutra, biće srušen za mjesec, dva. Ne radi se o cijelom objektu nego samo na dijelu gdje je parking - naglasio je Stanivuković.


Četiri milona za ketering

Prema njegovim riječima, ovo je najbizarniji izvještaj "Tima za reviziju".

- U ugostiteljskom objektu "Akvane", koja je dužna 10 miliona KM, pjevali su i uzimali novac oni koji nisu uopšte u registru estradnih umjetnika. Jedna od njih, koja je za takozvano pjevanje dobila 17.000 KM, je Dragana Ristić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS. Njena majka Jevrosima je, također, uzela 10.000 KM za pjevanje, a nije pjevala. Tražit ćemo odgovornost. Na dan kada bude 80 KM prihoda u "Akvani", plati se 500 KM za pjevanje nekog ko nije pjevač - kazao je Stanivuković.

Dodao je da je, također, u "Akvani" izdvojeno četiri miliona KM za ketering najvećem dužniku, piše "Oslobođenje".

- Između ostalog, za ketering je bilo namijenjeno 1,2 tone brašna i 25.000 kiflica. Pa to nahrani vojsku Azerbejdžana. Ovo je strašno, pozivam Tužilaštvo i MUP RS da se uključe - naveo je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.