SARAJEVO

KO SDA: Pozivamo članove Vlade KS da se počnu baviti suzbijanjem pandemije ili nek podnesu ostavku

Gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja, navode iz KO SDA

A. J.

SDA: Prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab

Foto: Ilustracija


Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo pozvali su premijera i Vladu Kantona Sarajevo da se hitno počnu baviti pandemijom ili da podnesu ostavke jer, kako navode, brojke su katastrofalne!

- Povodom, nažalost, rekordnih brojeva zaraženih i umrlih uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS i krizni štab KS da se hitno i bez trenutka odlaganja počnu baviti pandemijom na ispravan način, u protivnom će doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu - saopćeno je.

Upozoravaju javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine "NIP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova".

- Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja.

Pozivamo premijera Fortu, ministra zdravstva Vranića i cijelu Vladu KS da se već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke. Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na