REAKCIJE

Reis Kavazović za „Avaz“: Pokušao sam otvoriti pitanje našeg opstanka u RS, nažalost, u glavi nekih su samo populizam i politikantstvo

Tako nam je godinama. I koliko vidim, potrajat će do našeg nestanka u RS za desetak - petnaest godina

Fahir Karalić

Reis Kavazović: Jad i velika tuga

Foto: Arhiv


Na inicijativu i poziv reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u BiH Huseina ef. Kavazovića Fahrudin Radončić (SBB), Bakir Izetbegović (SDA) i Elmedin Konaković (NiP) potpisali su prije nekoliko dana Izjavu o položaju povratnika u RS, a naročito u Srebrenicu.

Prosjek starosti

Izjavu su potpisali i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA) i premijer Federacije Fadil Novalić (SDA). Od onih koji su prisustvovali sastanku, jedino je nije potpisao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Komentirajući reakcije nakon potpisivanja Izjave, reis Kavazović za portal "Avaza" je kazao da je pokušao sa ljudima otvoriti pitanje našeg opstanka.

- Nažalost, u glavi nekih ne postoji ništa osim populizma i politikantstva. Vidjeli ste reakciju. Tako nam je godinama. I koliko vidim, potrajat će do našeg nestanka u RS za 10-15 godina. Prosjek starosti našeg svijeta tamo je oko 60 godina. Sve se time kaže. Da Allah dragi sačuva i sakloni.

Multietničke partije

Eto, pravi se dom za majke Srebrenice, koje nemaju nigdje nikoga u Potočarima. Kad njih pokopamo, pitamo li se šta ćemo. Ne, glumimo nekakve multietničke partije po Sarajevu – poručuje reis Kavazović.

Ističe da nema ništa više dodati osim - jad i velika tuga.

NA VRH

Podijeli članak na