TUŽNA VIJEST

Preminuo kuvajtski ambasador u BiH, Kavazović izrazio saučešće

Lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata, naveo je Kavazović

El-Šarah u BiH služio od 2018. godine. Predsjedništvo BiH

A. J.

8.3.2021

Preminuo je ambasador Kuvajta u našoj zemlji Abdulaziz Ahmad Hasan el-Šarah koji je u BiH služio od 2018. godine.

Povodom njegove smrti, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.


- Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji  Abdulaziza Ahmada Hasana el-Šaraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije.


Rahmetli ambasador dr. Abdulaziz el-Šarah je, sve od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između naše dvije zemlje i dva naroda. Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata.


Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom - navodi se u pismu reisu-l-uleme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.