TREĆI IZVJEŠTJA

Stanivuković otkrio nove detalje: U svim izvještajima je porodica Dodik i neizostvana "Akvana"

Tražimo ekspres restoran, klimu, mješalicu, led televizor, krov

Izvještaj "Tima za reviziju". Facebook

Piše: A. K.

8.3.2021

U preduzeću "Akvana" prema novom popisu nestao je čitav ekspres restoran vrijedan skoro 100.000 KM, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, prilikom predstavljanja trećeg izvještaja "Tima za reviziju".

Dodao je da institucije i dalje šute, te da ne zna šta je još potrebno da rade u Gradskoj upravi da bi MUP RS i Tužilaštvo počeli da rade svoj posao.

-Tražimo od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS da što prije odgovori na upit Mile Radišića za restoran "Kajak", rekao je Stanivuković.

Kazao je kako izvještaji imaju različitosti, ali ipak jednu zajedničku crtu.

- Kada smo krenuli da hvatamo ilegalne bilborde – uhvatili smo Dodikovog sestrića, kada smo krenuli da hvatamo ilegalne ugostiteljske objekte – uhvatili smo Dodikovog kuma, kada smo krenuli češljati neosnovane tendere, mnogo skupe – uhvatili smo njegovog sina. U svim izvještajima je porodica Dodik i neizostvana "Akvana” -  rekao je Stanivuković.

Objekat neće raditi do rušenja

- Dokazali smo sve i u četvrtak će biti postavljena traka oko ovog restorana i objekat neće raditi do rušenja. Zahtjev za legalizaciju ovog objekta je odbijen, a odbijen je zbog toga što je po zakonu sve ono što je građeno poslije 2018. godine ne može se naknadno legalizovati. Ovo nije upereno protiv porodice Radišić, već se mora poštovati zakon, te je poruka da u Banja Luci nema privilegovanih - kazao je.

Istakao je da Dragana Čavka, bivša Ristić, ne samo da dobro pjeva, nego dobro i jede.

- Dragana Ristić sada Čavka ili kako već, ne samo da pjeva, nego i dobro jede. Zašto? Jer je njen ceh u jednom danu bio 1.570 KM za ručak koji nije plaćen i ne zna se šta je pojela. Ali u istom danu kada je pjevala i jela je i sama sebi promet nabijala, ali to nije plaćeno. Htjela je da fakturište to na ministarstvo, ali ministarstvo je to odbilo pod izgovorom da je to sama naručila i pojela - kazao je.


Spor zbog duga

Prema njegovim riječima, "Akvana" je platila advokatsku kancelariju da je brani, ali kada se pojavio veliki spor zbog duga "Noveteksu" većeg od 2,2 miliona KM, Vedran Mitrović je sam otišao na sud.

- On je tada sam išao da brani "Akvanu" i tada nije izjavio nijednu žalbu niti tražio nijednu fakturu, nego se slagao sa svim - kazao je Stanivuković.

Naveo je kako tim za reviziju ide i do te mjere da se “penje po krovovima”.

- Pregledavamo sve, ovo je poruka svim drugim institucijama u kojima ne rukovodimo već ljudi danas manje kradu jer znaju da ćemo doći. Tražimo ekspres restoran, klimu, mješalicu, led televizor, krov - rekao je Stanivuković

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.