POJAŠNJENJA

Šef kabineta Bisere Turković za "Avaz": Ne znam kad se ministrica testirala, posjete idu kako su i planirane

Sutra je ministrica u Briselu sa zvaničnicima Evropske komisije i ostalim zvaničnicima iz Evropske unije, rekao Hadžović

Bisera Turković. Avaz

Piše: F. Mustafić

9.3.2021

Šef kabineta ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, Denis Hadžović, komentirao je za „Dnevni avaz“ navode novinara Slobodana Vaskovića da je bh. ministrica pokušala navodno ući u Njemačku sa falsificiranim PCR testom.

- Čuo sam za te informacije. Ja vam samo mogu reći da posjeta ministrice ide po planu. Nisam u njenoj pratnji. Posjeta ide u najboljem redu i ne vidim razloga zašto bi se to previše medijski eksponiralo – kaže Hadžović.

Denis Hadžović. Avaz

Pitali smo ga da li zna kada je ministrica Turković obavila testove bez čijih rezultata ne može ući ni u jednu zemlju koju je do sada posjetila.

-  Ne znam kad se testirala  jer je bila vezana posjeta, prvo Albanija, zatim Austrija pa Njemačka, a sutra je Brisel. Tako da nisam upoznat kad je pravila testove. S obzirom na njenu poziciju, u pitanu je međunarodna posjeta i sve je na vrijeme obavljeno, posjeta je najavljena i  tretman jedne takve VIP osobe ne bi smio biti upitan pogotovo s ovog apekta bez obzira što su malo čudne okolnosti povećane zbog aktuelne pandemije. Iznenađen sam da neko pravi senzaciju na ovaj način. Iz kojeg razloga zaista ne znam – kazao je Hadžović.

Dodaje i da su pojedini političari negativno komentirali posjete koje je ovih dana Turković imala sa zvaničnicima Albanije, Austrije i Njemačke.

-    Vidite i da su i pojedini političari malo reagovali i komentirali ove njene sastanke. Ne bih mogao ulaziti u njihove motive. Činjenica je da planirana posjeta ide kako je i dogovorena. Sutra je ministrica u Briselu sa zvaničnicima Evropske komisije i ostalim zvaničnicima iz Evropske unije – dodao je Hadžović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.