BIO POŠTOVAN I VOLJEN

Održana komemoracija povodom smrti Emdžada Galijaševića: Obilježio je modernu povijest Bihaća

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić podsjetio je na njegovu stručnost i zavidnu sposobnost

Komemoraciji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege, ličnosti iz političkog, kulturnog, medijskog i sportskog života. Fena

Fena

10.3.2021

Komemorativna sjednica povodom smrti nekadašnjeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića održana je danas u sali bihaćkog Kulturnog centra.

Komemoraciji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege, ličnosti iz političkog, kulturnog, medijskog i sportskog života Unsko-sanskog kantona, koji su odali počast i uputili posljednji pozdrav cijenjenom sugrađaninu, nekadašnjem gradonačelniku, kantonalnom ministru i direktoru Veterinarskog zavoda u Bihaću Emdžadu Galijaševiću.

- Kao prijatelj si uvijek bio spreman pomoći. Takav prijatelj može samo biti još bolji sin, brat, muž i otac. Ima neka moć u dobrim ljudima i ti si bio najbolji primjer za to. Pamtit ćemo te po dobroti tvog srca i tvojim brojnim velikim djelima - poruka je dugogodišnjeg prijatelja još iz školskih dana Edina Ibrahimpašića.


Izvanredan ekspert

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić podsjetio je na stručnost i zavidnu sposobnost Emdžada Galijaševića, te na njegov uspješan ministarski mandat u kantonalnoj vladi.

- Rahmetli Emdžad bio je izvanredan ekspert u oblasti veterine, čovjek koji je utemeljio i razvio Veterinarski zavod u stručnu instituciju zavidnih referenci. Bio je poštovan kao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te voljen i biran od građana Bihaća - istakao je Ružnić.


Ponos svime što je učinio

Od prvog bihaćkog gradonačelnika oprostio se i prijatelj i gradski vijećnik Adnan Lipovača.

-U historiji našeg grada će ostati upisan kao prvi gradonačelnik, ali i kao gradonačelnik i političar koji je svojim djelovanjem obilježio modernu povijest Bihaća. Neponovljiv je zbog svog talenta i umijeća, načina življenja, ljudskosti i samilosti - kazao je Lipovača.

Emdžadova kćerka Sara zahvalila je svima zbog dostojanstvenog ispraćaja njenog oca, te naglasila ponos svime što je učinio za porodicu, prijatelje, kolege, a posebno za njegov grad Bihać.

Dženaza - namaz i posljednji ispraćaj Emdžada Galijaševića su danas u 15 sati na Gradskom mezarju "Humci" u Bihaću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.