REAKCIJE

Logoraši podnijeli prijavu protiv TV Happy zbog sramotnih izjava Marića i Antonijevića

Od ove televizije se traži da dostavi sporni snimak emisije, te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv Happy TV zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji

A. J.

11.3.2021

Uvredljive izjave Marića na račun logoraša. Arhiv

Udruženje logoraša Kozarac,Satko Mujagić i Fikret Alić podnijeli su prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije nakon izjava i uvreda voditelja Milomira Marića i režisera Predraga Antonijevića o logorašima i logorima u Prijedoru.


Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a u njoj se navodi da su Marić i Antonijević dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave.


Od ove televizije se traži da dostavi sporni snimak emisije, te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv Happy TV zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.


- Dana 21. februara 2021. godine, u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" Happy TV-a, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave - navodi se, između ostalog, u prijavi.

Navode da je Milomir Marić prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojih je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši "onog mršavog od tuberkuloze", misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice, s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.