NAKON PONOVLJENIH IZBORA

Konstituirana Skupština grada Doboja: Predsjednik Sevlid Hurtić iz Koalicije „Doboj u srcu“

Nastavit ćemo započete projekte i razvijati naš grad

Hurtić: Očekuje saradnju sa svih koalicionim partnerima. Facebook

Piše: H. Č.

11.3.2021

Nakon ponovljenih lokalnih izbora po zahtjevu CIK BiH, nije se puno čekalo da se u gradu Doboju konstituiše gradska Skupština. To se desilo danas. Najprije je zakletvu položio novoizabrani gradonačenik Boris Jerinić (SNSD), a potom i 31 odbornik, te se prišlo izboru rukovodstva Skupštine grada Doboja.

Usaglašenim stavovima, za predsjednika Skupštine grada Doboja, izabran je Sevlid Hurtić iz Koalicije „Doboj u srcu“, a za potpredsjednika je izabran Mioš Bukejlović (SNSD). Ostalo je da se izabere drugi potpredsjednik Skupštine i zamjenik gradonačelnika. Kome će ova mjesta pripasti, danas nismo dobili odgovor.

 - U gradskoj Skupštini grada Doboja, zajedno sa svim koalicionim partnerima, nastojat ćemo da grad Doboj ima dobru saradnju na svim nivoima vlasti i olakšati privrednicima u razvoju grada, bez obzira odakle sredstva dolazila. Nastavit ćemo započete projekte, a jedan kome ćemo posvetiti posebnu pažnju je nastavak dobre prakse pomoći da mladi ljudi pod lakšim uslovima dođu do stana, kako ne bi napuštali naš grad i našu državu - izjavio je Sevlid Hurtić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.