AVAZ SAZNAJE

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Ovu informaciju je za naš portal potvrdio doktor Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice

Piše: E. T.

11.3.2021

Doktori Gavrankapetanović i Željo: Okončana konkursna procedura. Avaz

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, izabran je za generalnog direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, saznaje portal "Avaza". 


Naime, danas je održana 39. vanredna sjednica Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" na kojoj je donesena jednoglasna odluka o upućivanju prijedloga za imenovanje direktora ove javne ustanove na mandatni period od četiri godine, odnosno od 2021. do 2025. godine, radi dobijanja saglasnosti Ministarstva zdravstva.


Ovu informaciju je za naš portal potvrdio doktor Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice. 


- Svih pet članova Upravnog odbora su jednoglasno usvojili kandidaturu profesora doktora Ismeta Gavrankapetanovića. Ukazano mu je povjerenje za četverogodišnji mandat. Ovo znači da Opća bolnica želi i dalje da radi što efikasnije, da nastavi započeti put, da bude otvorena za sve građane, ne samo Sarajeva već i cijele BiH. Nastojat će uspješno odgovoriti u ovoj pošasti pandemije koronavirusa. Upravni odbor stoji iza novoimenovanig direktora, smatramo da je do sada vrlo uspješno odgovorio postavljenim zadacima - kazao je dr. Željo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.