ZBOG PANDEMIJE

U šest džamija u Sarajevu džuma-namaz klanjat će se u tri termina

U ovim trenucima budimo odgovorni prema sebi i drugima, poručio efendija Velić

Džuma-namaz će se klanjati i u mahalskim džamijama. Avaz

Piše: F. Mustafić

11.3.2021

Zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo sutra će se džuma-namaz klanjati u tri termina u centralnim i većim džamijama: Istiqlal džamija, Čengić Vila, Grbavica 1, Grbavica 2, Hrasno i Ilidža.

Prvi termin je 12:00, drugi u 13:00 i treći u 14:00 sati.

Po dvije džume će se klanjati u džamijama: Stup, Ilidža Lužani, Dobrinja 3B, Hadžići, Vogošća, Novi Ilijaš, Jezero, Sokolović Kolonija i Osijek.

Također, džuma-namaz će se klanjati i u mahalskim džamijama, u kojima se prije pandemije nije klanjala džuma-namaz, a to su sljedeće džamije: Abdesthana, Arapova, Čeljigovići, Hrvatin, Mjedenica, Nadmlini, Ulomljenica, Buzadžina, Musluk, Potok, Bistrik, Bradići i Tihovići.

Potvrdio je ovo na svom Facebook profilu Abdulgafar ef. Velić, glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo.

Zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo sutra će se džuma-namaz klanjati u tri termina u centralnim i...

Objavljuje Abdulgafar VelićČetvrtak, 11. ožujka 2021.

- Molimo naše starije džematlije i one koji spadaju u rizične grupe da sutra klanjaju podne-namaz u svojim domovima, kako se ne bi izlagali opasnosti. Također, molimo naše džematlije koji mogu jednostavnije i fleksibilnije organizirati svoje vrijeme da džuma-namaz klanjaju u drugom ili trećem terminu kako bi ispoštovali sve neophodne mjere koje od nas zahtijevaju nadležni organi. U ovim trenucima budimo odgovorni prema sebi i drugima. Molimo dragog Boga da nam pomogne i olakša da ovo iskušenje što prije prevaziđemo - naglasio je efendija Velić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.