AVAZ SAZNAJE

Slučaj "Memić": Sud BiH odbio žalbu advokata, Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze

Dupovac i Mutap: Uhapšeni prije mjesec. Sud BiH

Piše: M. Aščić

12.3.2021

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić" produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje "Avaz".

Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za saobraćajne nesreće MUP KS uhapsila je SIPA prije mjesec i 10 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage a uvažena je i žalba tužioca Hasana Ćazimspahića, pa im je pritvor produžen i po tački da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.