POTPREDSJEDNIK SDP-A

Vojin Mijatović: Digla se sarajevska kuka i motika zbog Čede iz Šilerove sa trenutnom adresom na Poljinama bb

Eto čuda i šoka Čeda brani Novalića i SDA, eto čuda brani svoje poslodavce, jel' moguće da smo toliko ograničeni ili nam je toliko lako prodati svaku priču, pita se Mijatović

Piše: E. T.

14.3.2021

Mijatović: Niko do sinoć nije postavio javno pitanje o ovom liku, koji je na budžetu građana BiH. Avaz

Sinoćnji intervju na Face TV Čedomira Jovanovića, predsjednika stranke LDP iz Srbije i savjetnika Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, izazvao je brojne reakcije javnosti. 


Jovanović je rekao da je Fadilu Novaliću, premijeru Federacije BiH otežan rad jer "čitav dan sjedi u Sudu zbog respiratora", gdje je završio "zbog toga što je plaćao respiratore onoliko koliko su u tom trenutku koštali".


Također je aludirao da se protiv njega vodi politički proces.


- Podržite tog Novalića. Nismo ni mi naivni. Znamo mi vrlo dobro što je iza svega toga, i ko kontroliše Tužiteljstvo i o čemu se ovdje radi - rekao je Jovanović.


Između ostlaih, reagirao je i Vojin MIjatović, potpredsjednik SDP-a. 


- Stalno ponavljam da će nas ubiti kratka pamet i licemjerje uz onu antologijsku iz filma: "više volim rusko go*** nego američku tortu! Eto čuda i šoka Čeda brani Novalića i SDA, eto čuda brani svoje poslodavce, jel' moguće da smo toliko ograničeni ili nam je toliko lako prodati svaku priču! Nešto se ne sjećam da je iko osim mene rekao nešto sporno oko ovog lika iz Šilerove do sinoć, nije niko, a zašto?


Pa zato što je on savjetnik zlatnog ljiljana, a ja nisam, pa zato što njega plaćaju građani BiH, a ja radim bez naknade sve ovo što radim, pa zato što on živi u susjednoj državi a ja u svojoj zemlji, pa zato što je nama dovoljna samo forma, a suštine nigdje!


Mijatovićev status na Facebooku. Printscreen

Dakle nije bitno sa koje ste od tri strane u BiH, bitno je da radite za jednog od trojice gazda u BiH i odmah ide dogma, "vjeruj ne pitaj"! Niko do sinoć nije postavio javno pitanje o ovom liku, koji je na budžetu građana BiH i koji je samo promijenio adresu poslodavca iz Šilerove ulice u Beogradu, na Poljine bb u Sarajevu!


I sve dok "veliki Bošnjaci" postavljaju pitanje da li sam ja iz Banja Luke BiH ubačeni element i da li radim za službe samo zato što sam u SDP BiH, a da je Čeda iz Šilerove Srbin dobar samo zato što radi za Bakira i Željka, bit će nam ovako! Do tada, Čedo brate samo udri, uzimaj pare sa budžeta, plaćaju te građani BiH, dobri su respiratori i ventilatori ipak je bolje rusko go*** nego američka torta - napisao je Vojin Mijatović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.