POTVRĐENO ZA AVAZ

Mušija: Ništa od ugovora za vakcine danas, novi rok 48 sati!

Iz "KrajinaGroup" su nam kazali da će se danas oglasiti saopćenjem za javnost u kojem će objasniti novonastalu situaciju

Piše: M. Smajkić

15.3.2021

Mušija: Ne želimo napraviti grešku koja bi mogla ugroziti bilo čiji rad. Arhiv

Ugovori s dobavljačima za nabavku vakcina za Federaciju BiH, MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup  danas, kako saznajemo, neće biti potpisani.

Potvrdio je to u kratkoj izjavi za „Avaz“ i Mensur Mušija, vlasnik MGM Farm Kakanj.

- Zbog veoma velikog pritiska javnosti, a naročito medija, zatražili smo dodatnih 48 sati za potpisivanje ugovora. Ne želimo napraviti grešku koja bi mogla ugroziti bilo čiji rad i ikoga dovesti u nezgodnu situaciju - kazao nam je Mušija, zamolivši za razumijevanje cjelokupne situacije.

Iz "KrajinaGroup" su nam kazali da će se danas oglasiti saopćenjem za javnost u kojem će objasniti novonastalu situaciju.

Inače, zbog situacije u vezi sa ugovorima o nabavci vakcina koji s dobavljačima MGM Farm Kakanj i Krajina Group nisu potpisani do 10 sati, roka kojeg je direktoru Zavoda za javno zdravstvo FBiH dala Federalna vlada na čelu s premijerom Fadilom Novalićem danas bi u Sarajevu trebalo biti održano niz sastanaka, između ostalog, ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina ili ovlaštenim zastupnicima o provedenim pregovorima.

Kako smo saznali iz HDZ-a BiH, čiji je dr. Pehar kadar, oni će predložiti da se u ovoj priči, praktično zaobiđe Zavod za javno zdravstvo FBiH i da cjelokupnu odgovornost preuzme ad hock tim.

Dr. Pehar, podsjetimo, kao čelnik Zavoda je odbio potpisati ugovore, jer, kompanije u petak, kako se to iznosilo, nisu bile  dostavile valjanu dokumentaciju. U subotu su iz Zavoda ustvrdili da im do datog roka tog dana, do 11 sati nije dostavljena tražena dokumentacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.