AVAZ SAZNAJE

Elmedin Konaković i Ivana Marić zbog prijetnji saslušani u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH užurbano radi na istrazi protiv Jasmina Mulahusića, jednog od najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama

Miralem Aščić
Piše: Miralem Aščić
 • Elmedin Konaković i Ivana Marić

  Elmedin Konaković i Ivana Marić

  Foto: Avaz


Internet-jurišnik rodom iz Zavidovića

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s koji živi u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, ali i novinara.

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA. 

 • Mulahusić i Mehmedagić: Bliski saradnici

  Mulahusić i Mehmedagić: Bliski saradnici

  Foto: Avaz


Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, a kako saznajemo, otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima, među kojima se skoro svakodnevno nalazi ime i Senada Hadžifejzovića, ali i brojnih drugih novinara.

Pod istragom Tužilaštva je zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama, a povezane su s njim, javno vrijeđaju i napadaju novinare.

Kako smo nedavno i objavili, već je iskaze dalo na desetine svjedoka. Mahom novinara i vlasnika medijskih kuća i urednika. Među njima je što nam je prekjučer potvrdio i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, ali i kako saznajemo i lider NIP-a Elmedin Konaković.

Krivična djela

On je prije nekoliko dana saslušan u Tužilaštvu. Iskaz je dala i analitičarka Nejra Latić Hulusić. Danas je pak u Tužilaštvu bila Ivana Marić, koja je već mjesecima na udaru SDA botova, pogotovo Mulahusića. Iskaz je dao i ljekar Dragan Stevanović.

Osim saslušanja svjedoka, saznajemo da će Tužilaštvo tražiti putem međunarodno pravne pomoći od Luksemburga da se Mulahusiću obavi pretres stana i opreme koju koristi. Tu će se otkriti ko su nalogodavci naručenih napada na novinare i političare koji nisu po mjeri SDA i vrh ove stranke.

NA VRH

Podijeli članak na