ZASTUPNICA U PARLAMENTU

Prašović-Gadžo: Statistika broja umrlih i zaraženih je nemilosrdna, FBiH se mora zatvoriti potpuno

Vlada FBiH mora imati odmah osigurana sredstva za sanaciju šteta u privredi koje će nastati zbog obustava rada, navela Prašović-Gadžo

A. J.

17.3.2021

Prašović- Gaždo: Moramo uraditi ono što su mnoge države u EU već uradile i rade. Avaz

Zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo navela je da se potpuno slaže da s kolegicom Sabinom Ćudić da ovaj dom na sutrašnjoj sjednici mora donijeti odluke koje će direktno doprinijeti zaustavljanju širenja virusa. Napominje da je sve drugo nerazumijevanje teškog stanja.


- Moj stav je da se Federacija mora zatvoriti potpuno najmanje 15 do 20 dana. Moramo obustaviti sve kao i prije godinu dana. Vlada FBiH mora imati odmah osigurana sredstva za sanaciju šteta u privredi koje će nastati zbog obustava rada. Statistika broja umrlih i zaraženih svakodnevno je nemilosrdna. Mi moramo uraditi ono što su mnoge države u EU već uradile i rade. To je jedini način – napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.


Dodaje da nesposobnost Vlade FBiH svakodnevno ubija građane ove države jer da su odluke donosili pravovremeno do ovoga ne bi u ovakvom omjeru došlo.


- Vlada FBiH je brutalno slagala sve zastupnike da nije moguć uvoz vakcina zbog ZJN i da ih ne mogu nabaviti oni već mora i može jedino država. Sutra mi zastupnici ne smijemo dozvoliti da nas ponovno lažu. Vakcine kada dođu konačno i kada krene cijepljenje to će značiti korak naprijed. Ali nedovoljan da zaustavi ovo što se sada desava. Zatvoriti sve. Osim trgovina hranom, apoteka, benzinskih pumpi i privatnih zdravstvenih ustanova – navela je Prašović-Gadžo.


Napominje i da je odmah potrebno osigurati zakonsku pomoć privredi za sanaciju štete.


- Znam da će neki privatnici kazati da to ne može. Znam da se to neće svidjeti nekome. Ali kada umiremo svaki dan sve više i kada naše bolnice ne mogu više da primaju pacijente, nikome ne smije biti ništa važnije od ljudskog života – zaključila je Prašović-Gadžo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.