SARAJEVO

Vrhunski turski ljekari radit će danas i sutra s Covid timom u Općoj bolnici

Došli na poziv ministra zdravstva KS Harisa Vranića kako bi kolegama prenijeli svoja iskustva u liječenju pacijenata od Covid-19

Piše: E. Ma.

18.3.2021

Turski stručnjaci u Općoj bolnici. OPĆA BOLNICA

Voditelj Covid centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog radit će danas i sutra zajedno s osobljem Covid tima Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.



Razgovor s Vranićem, Gavrankapetanovićem i Drljevićem

Ovaj dvojac vrhunskih ljekara iz Turske je došao u Sarajevo na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, kako bi kolegama prenijeli svoja iskustva u liječenju pacijenata od Covid-19.

Uz ministra Vranića goste je primio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja i pored ostalog ih informisali o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Zajednički rad i obilazak pacijenata

Medicinski stručnjaci su potom započeli vizitu na intenzivnoj njezi, a planiran je obilazak svih (181) pacijenata hospitaliziranih u Covid odjelu.

Sutra, drugog dana posjete, uvaženi gosti će održati predavanje za medicinsko osoblje koje se brine o Covid pacijentima , a planiran je nastavak zajedničkog rada na odjelu.

Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije , a ljekari su putem video - linka razmijenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama vezanim za liječenje Covid pacijenata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.