MINISTAR ZDRAVSTVA KS

Vranić se zahvalio doktorima iz Turske: Pozivam Izetbegović i Suljić da preispitaju svoju odluku

Žao mi je što direktorica KCUS-a uskratila odobrenje turskim doktorima i tako onemogućila suradnju koja bi sigurno bila veoma korisna doktorima, koji se svakodnevno bore protiv ove opake bolesti, napisao je Vranić na Facebooku

Sa sastanka u Općoj bolnici: Gavrankapetanović, Drljević i Vranić s doktorima iz Turske. Facebook

A. J.

18.3.2021

Ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Haris Vranić i putem Facebooka se zahvalio prof. dr. Bilgin Saitu, voditelju Covid centra u Amerikan Hastanesi u Istanbulu i specijalisti interne medicine i doc. dr. Siran Keskeu, infektologu, koji su prihvatili njegov poziv da svoja znanja i iskustvo u liječenju pacijenata od Covid-19 podijele s doktorima u Sarajevu.

Ovi ljekari će danas i sutra raditi zajedno s osobljem Covid tima Opća bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

- Direktor Opće bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, je bez oklijevanja prihvatio ovu priliku jer je svjestan koliko su nova saznanja i razmjena iskustava bitni za svakog doktora. Prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja je, pored ostalog, goste iz Turske informisao o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u Općoj bolnici. Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije, a ljekari su putem videolinka razmjenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama vezanim za liječenje covid pacijenata.

Žao mi je što direktorica KCUS-a uskratila odobrenje turskim doktorima i tako onemogućila suradnju koja bi sigurno bila veoma korisna doktorima, koji se svakodnevno bore protiv ove opake bolesti. Želim vjerovati da njena odluka nije vođena povrijeđenim egom i činjenicom da su došli na moj poziv. Pozivam direktoricu Izetbegović i njenu suradnicu dr. Enru Suljić da preispitaju svoju odluku i da ovaj put interese svojih uposlenika i pacijenata stave iznad svega te da dozvole da na KCUS uđu stručnjaci iz Turske, države u čije iskrene namjere nema nikakvog razloga da sumnjaju.

Veliki lideri se prepoznaju po tome da su sposobni, da kada je u pitanju interes njihovih sljedbenika, prevazići sve prepreke, a ne po tome da za svako rješenje pronađu administrativnu prepreku - naveo je Vranić. na Facebooku.

Status koji je objavio Vranić. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.