ZASTUPNICA SBB-A

Prašović-Gadžo: Turković je potvrdila da sam, nažalost, bila u pravu!

Ovim je Turković još jednom potvrdila da su u nabavci vakcina zakazali na državnom i entitetskom nivou i da su najodgovorniji kadrovi SDA, odnosno ona i premijer FBiH Novalić jer su bili nekoordinirani u međusobnom dopisivanju dok narod umire

A. J.
  • Prašović-Gadžo: Nepotrebno izgubljena gotovo dva mjeseca u nabavci “Sputnjika V”

    Prašović-Gadžo: Nepotrebno izgubljena gotovo dva mjeseca u nabavci “Sputnjika V”

    Foto: Avaz


Zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo oglasila se na Facebooku nakon što je dobila odgovor ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković na njene tvrdnje o propustima u nabavci vakcina. Njen status prenosimo u cijelosti:

Turkovićka je potvrdila da sam, nažalost, bila u pravu!

Ministrica Turković je odgovorila na današnju moju prozivku na sjednici Predstavničkog doma FBiH da je ignoriran dopis našeg ambasadora u Moskvi o dostupnosti ruskih vakcina iz januara mjeseca, na način da je potvrdila postojanje istog i prozvala odgovorne u Vladi FBiH i Vijeću ministara kojima je proslijedila dopis ambasadora BiH u Moskvi.

Ovim je Turković još jednom potvrdila da su u nabavci vakcina zakazali na državnom i entitetskom nivou i da su najodgovorniji kadrovi SDA, odnosno ona, kao zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i premijer FBiH Novalić bili nekoordinirani u međusobnom dopisivanju dok narod umire. Dovoljno.

Ovim je Turkovićka potvrdila da sam, nažalost, bila u pravu i da su nepotrebno izgubljena gotovo dva mjeseca u nabavci “Sputnjika V” i da ga sada Federacija BiH nabavlja prekasno i po mnogo skupljoj finansijskoj i zdravstvenoj cijeni - navela je Prašović-Gadžo.

NA VRH

Podijeli članak na