POTVRĐENO

Zavod za javno zdravstvo FBiH potpisao ugovor s "Medimpexom" za nabavku vakcina protiv koronavirusa

"Medimpex" d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva

N. Aj.

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Foto: Avaz


Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (ZZZ FBiH) je danas potpisalo ugovor veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavku vakcina protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

Ovo je saopćeno iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

- Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. marta 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom. "Medimpex" d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza cjepiva "Sputnjik V" za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

"Medimpex" d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji cjepiva u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, te Vas molimo da se za takve vrste informacija obratite Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH - navodi se u saopćenju.

NA VRH

Podijeli članak na