KORONAVIRUS

Tegeltija odgovorio Forti: Nastavit ćemo da donosimo sve potrebne odluke i mjere u skladu s nadležnostima

Forto je jučer uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara i entitetskim premijerima Radovanu Viškoviću i Fadilu Novaliću

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija odgovorio na otvoreno pismu premijeru KS Edinu Forti. Avaz

A. K.

19.3.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija odgovorio je na otvoreno pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti. Istakao je da Vijeće ministara od početka pandemije koronavirusa, a u skladu sa svojim nadležnostima, preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja koronavirusa na osnovu preporuka i prijedloga zdravstvene struke.

- Imajući u vidu vaše otvoreno pismo upućeno meni, kao predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koristim priliku da vas obavijestim da Vijeće ministara od samog početka pojave pandemije koronavirusa, a u skladu sa svojim nadležnostima, preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja koronavirusa na osnovu preporuka i prijedloga zdravstvene struke i u saradnji sa vlastima entiteta, te Brčko distrikta, s ciljem zaštite i spašavanja građana.

Ovom prilikom ističem da će Vijeće ministara nastaviti i dalje da donosi sve potrebne odluke i mjere, uključujući i mjere vezane za ulazak stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu, a što je u direktnoj nadležnosti Vijeća ministara, u skladu sa preporučenim mjerama nadležnih zdravstvenih institucija, i uz saglasnost vlasti entiteta i Brčko disktrikta - navodi se u odgovoru.

Podsjećamo, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto jučer je uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara i entitetskim premijerima Radovanu Viškoviću i Fadilu Novaliću od kojih je zatražio reakciju, odnosno "preuzimanje odgovornosti za upravljanje do sada najvećom krizom u BiH izazvanom širenjem koronavirusa".

Naveo je da "posebno zabrinjava činjenica da u ovako dramatičnoj epidemiološkoj situaciji i dalje ne postoji nikakva kontrola ulaza u BiH". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.