O KONFERENCIJI U NEUMU

Škrijelj za "Avaz": Veliki svjetski autoriteti kazali su da je put BiH ka EU i NATO savezu neupitan

Kroz predavanja su ponuđeni i određeni modaliteti i metodologija koju bi trebalo primijeniti kako bi se ta dva cilja ostvarila, rekao nam je Škrijelj

A. Jamaković

Škrijelj: Nepodijeljeno mišljenje svih učesnika konferencije

Foto: Avaz


Veliki svjetski autoriteti na konferenciji u Neumu kazali su da je put BiH ka Evropskoj uniji neupitan kao i njeno članstvo u NATO savezu. Kroz predavanja su ponuđeni i određeni modaliteti i metodologija koju bi trebalo primijeniti kako bi se ta dva cilja ostvarila.

To je za portal Avaza kazao rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj koji je bio jedan učesnika Konferencije „Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini“, koja je održana jučer, a koju su organizirali Sveučilište u Mostaru, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH i Rektorski zbor Republike Hrvatske.

-  Učestvovali su i ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric), gospodin Lajčak, ugledni profesori iz SAD, Švicarske, Italije... Kroz referate su se vrlo precizno odredili kad je u pitanju sudbina BiH i njen evropski put i put ka NATO savezu. To je jedno nepodijeljeno mišljenje svih učesnika konferencije da je BiH, kao suverenoj i nedjeljivoj te državi jednokopravnih građana koji u njoj žive, mjesto u EU i NATO savezu – rekao nam je Škrijelj.

Više o temi Rifat Škrijelj

NA VRH

Podijeli članak na