NOVALIĆEVA ADVOKATICA

Vidović: Današnji svjedok Tužilaštva BiH bio jako dobar sa stanovišta odbrane

Razjasnio je čitavu situaciju, pravni okvir za međunarodne standarde i naše važeće zakone, kazala je Vidović

Vidović: Za nas je ovo jako bitan svjedok. Fena

Ad. A. / Fena

19.3.2021

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje premijeru FBiH Fadilu  Novaliću i drugim optuženim u aferi "Respiratori". Tužilaštvo Novalića i ostale tereti za kršenje zakona pri nabavci 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.


Osim Novalića i Solaka optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, i Fikret Hodžić, vlasnik preduzeća "Srebrena malina" koje je za potrebe Federalne uprave civilne zaštite uvezlo respiratore.


Novalića, Solaka i Hodžića optužnica tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.


Novalićeva advokatica Vasvija Vidović, nakon današnjeg procesa izjvalila je da svjedok Tužilaštva BiH, po njenom mišljenju "bio jako dobar sa stanovišta odbrane"


- Razjasnio je čitavu situaciju, pravni okvir za međunarodne standarde i naše važeće zakone. Iako je pozvan kao svjedok Tužilaštva BiH, za nas je ovo jako bitan svjedok obzirom da znamo šta je optužnica. Čuli smo njegovo svjedočenje, o tome ne bih više komentarisala, ipak u pitanju je sudski postupak koji je aktivan - kazala je Vidović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.