STANJE NA PUTEVIMA

Magla smanjuje vidljivost uz rijeke, učestali odroni kamenja na kolovoz

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

A. Ka.

Magla uz rijeke Savu, Drinu i Spreču

Foto: Ilustracija


U jutarnjim satima na dionicama preko planinskih pevoja upozoravamo na mjestimično klizav kolovoz, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Savu, Drinu i Spreču. Meteorolozi su za danas i sutra najavili kišu, snijeg i jak vjetar, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja na kolovoz – naglašavaju iz BIHMAK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23 - 4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac - Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I danas će se na regionalnom putu Tromeđa - Zvirovići (dionica Tromeđa - kružna raskrsnica Atlas) izvoditi radovi na asfaltiranju, zbog čega će se, u vremenu od 7:30 do 18 sati, saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjeravati desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk - ,,Mostarska vrata” - Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Više o temi Bosna i Hercegovina

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Podijeli članak na