STANJE NA PUTEVIMA

Naoružajte se strpljenjem: Kolona vozila kod tunela Crnaja

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica)

Velike gužve. Printscreen

A. Ka.

20.3.2021

Danas do 18 sati, zbog radova na asfaltiranju, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa - Zvirovići (dionica Tromeđa-kružna raskrsnica Atlas). Saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjerava se preko mjesta Miletina ka Međugorju, a iz pravca Čitluka na alternativni pravac Čitluk-,,Mostarska vrata”- Čapljina.

Kako su saopćili iz BIHAMK-a, u toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima, zbog čega su se formirale kolone vozila. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.


Kolone vozila. Printscreen

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac - Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.