GEST ZA PRIMJER

Poštenjačina iz Bosanske Gradiške: Pronašao i vratio 1.000 KM ženi, a nagrada?

Drago mi je da sam vratio gospođi Nadi novac, i da se ona uvjerila da smo mjesto gdje treba dolaziti, rekao je Dragan Obrenović

B. Grgić
  • Draganu je pomogla i supruga Mara

    Draganu je pomogla i supruga Mara

    Foto: Avaz


Banjalučanka Nada Marković, koja radi u Salcburgu u Austriji, uvjerila se danas primjerom u Bosanskoj Gradišci da još postoje dobri i pošteni ljudi.

Sa namjerom da obavi kupovinu u „Marketu AS“ Nada je na bankomatu, na samom ulazu u trgovački centar, zastala da podigne novac. Ukucala je cifru od 1.000 konvertibilnih maraka. Bankomat joj je izbacio karticu, a novca nije bilo. Došla je do susjednog bankomata, obavila transakciju i uputila se na sprat ovog trgovačkog centra.

Prijatno iznenađenje dogodilo joj se prilikom povratka u prizemlje.

- Sačekao me gospodin Dragan Obrenović, čovjek koji u ovom marketu radi na videonadzoru. Pitao me da li sam bila na bankomatu. Ispričala sam mu, a Dragan mi je rekao da je bankomat izbacio nešto kasnije novac. Dao mi je moj novac spakovan u kovertu. Iznenadio me pozitivno, ljudski - kaže Marković.

  • Obrenović: Sve se dešavalo u nekoliko sekundi

    Obrenović: Sve se dešavalo u nekoliko sekundi

    Foto: Avaz


Dragan Obrenović kaže da je posmatrao dešavanja vani, pogotovo na bankomatima. Kada je primijetio da je ženska osoba napustila bankomat i da je kasnije bankomat izbacio novac, potrčao je i uzeo ga. Otišli su u banku, da se potpuno uvjere u neuspjelu transakciju na bankomatu, koji u posljednje vrijeme često radi usporeno.

Sve se dešavalo u nekoliko sekundi. Draganu je pomogla i supruga Mara, koja je u to vrijeme radila na pultu informacija, desetak metara od bankomata.

- Drago mi je da sam vratio gospođi Nadi novac, i da se ona uvjerila da smo mjesto gdje treba dolaziti. Srce mi je na mjestu, ne mogu opisati koliko sam ushićen - rekao je Dragan, inače Tuzlak, koji skoro tri decenije živi u Bosanskoj Gradišci.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na