BANJA LUKA

Medicinari pozvali protivnike epidemioloških mjera da volontiraju u bolnicama

Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere, ali nismo imali vremena jer smo radili, navode u saopćenju

Ljekari poručili: Budite strpljivi. Anadolija

A. Č.

21.3.2021

Zdravstveni radnici Covid odjeljenja UKC RS razočarani su najavom protesta, planiranih za sutra u 12 sati, povodom najnovijih mjera Kriznog štaba RS za vanredne situacije, navodi se u saopćenju iz ove institucije.

- Smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere, ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spašavati živote. Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 sati pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od Covid-19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjoj Luci - navode u saopćenju.

Pozivaju građane da dođu na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere, kažu.

- Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru - zaključili su u pismu koje potpisuju radnici ovid odjeljenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.