NA LICU MJESTA

Kolone kamiona na izlazu iz BiH u Bosanskoj Gradišci

Podržavamo naše vozače kamiona jer dok vidimo njih znamo da život funkcioniše, rekao je Cvjetković

Situaciju olakšava činjenica da je promet putničkim automobilima i autobusima višestruko smanjen. B. Grgić

Piše: B. Grgić

22.3.2021

Situaciju olakšava činjenica da je promet putničkim automobilima i autobusima višestruko smanjen. B. Grgić

Desetine kamiona formiralo je kolone u nekoliko bosanskogradiških ulica i raskrsnica na prilazu graničnom prijelazu. Nakon špediterske i carinske obrade na terminalima na autoputu u Čatrnji, teška motorna vozila upućuju se ka graničnom prijelazu, stvarajući kolone u centru grada.

- Vozim pošiljku robe u Mađarsku. Ovako je uvijek ponedjeljkom i utorkom na našoj strani, a petkom i subotom na hrvatskoj. Dobro je dok funkcioniše međunarodni saobraćaj, ovo je samo dokaz da nam nije nimalo lako i da od nas zavisi domaća privreda - rekao nam je Almir Muhić, vozač iz Tešnja.

Domaći vozači navikli su na učestale kolone teških šlepera i veoma vješto prolaze između kamiona iz jednog u drugi dio grada.

- Nama je mnogo lakše, kod kuće smo i poznajemo i alternativne prolaze. Podržavamo naše vozače kamiona jer dok vidimo njih znamo da život funkcioniše - rekao je Momir Cvjetković iz Bosanske Gradiške.

Vrlo često vozačima teretnih vozila pomaže i saobraćajna policija, pa su tako čekanja na prolazak u Hrvatsku, uprkos dugim kolonama, svedena na minimum. Situaciju olakšava činjenica da je promet putničkim automobilima i autobusima višestruko smanjen, što ubrzava prelazak kamiona na graničnom  prijelazu Bosanska/Stara Gradiška.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.