RASTE BROJ ZARAŽENIH

USK: Registrirano 50 migranata pozitivnih na koronavirus, predlažu se restriktivnije mjere

Na koronavirus pozitivno i 12 zaposlenih u međunarodnim organizacijama i agencijama za obezbjeđenje

Migrantski centar "Borići" je izolovan kao karantin. Anadolija

Srna

22.3.2021

Ministrica zdravlja Unsko-sanskog kantona (USK) Nermina Ćemalović potvrdila je da je pogoršanje epidemiološke situacije u ovom dijelu dovelo do prijedloga za uvođenje restriktivnijih mjera zbog pandemije koronavirusa, kao i da je ovim virusom zaraženo i 50 migranata.

- Trenutno imamo i 50 migranata pozitivnih na koronavirus. Njih 45 je u centru "Borići" koji je sada potpuno izolovan kao karantin - rekla je Ćemalovićeva.

Ona je navela da je, osim migranata, na koronavirus pozitivno i 12 zaposlenih u međunarodnim organizacijama i agencijama za obezbjeđenje.

- Na lokalitetu "Lipa" trenutno nemamo aktivnih slučajeva koronavirusa, međutim imamo petoro pozitivnih u velikokladuškom "Miralu", tako da nam se i u ovom segmentu situacija malo zakomplikovala - dodala je.

Ona je rekla da je Krizni štab predložio uvođenje policijskog sata, odnosno zabrane kretanja građanima od 21:00 do 5:00 sati ujutro.

- Ovo su prijedlozi novih mjera zbog pogoršanja situacije, a konačnu odluku donijet će Vlada USK - navela je ona.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.