OTAC RAHMETLI DŽENANA

Muriz Memić o odluci Vrhovnog suda: Ovo je namjerno urađeno, očekivali smo to, pravosudna mafija je uvezana

Sva bijeda bosanskohercegovačkog pravosuđa se danas pokazala na Vrhovnom sudu, kaže Muriz Memić

Muriz Memić. Avaz

Almir Kapo
Piše: Almir Kapo

23.3.2021

Ovo su igre bez granica, kazao je Muriz Memić neposredno nakon što je objavljeno da je Vrhovni sud Federacije BiH djelimično uvažio žalbu sarajevskog Tužilaštva na oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića, koji se prema optužnici terete da su kombijem usmrtili Dženana Memića u Velikoj aleji na Ilidži.

Organizirani kriminal

- Sva bijeda bosankohercegovačkog pravosuđa se danas pokazala na Vrhovnom sudu. Ovo je za mene bilo za očekivati, jer smo mi i prije tri mjeseca znali šta će uraditi. Istraga za organizirani kriminal se i dalje vodi na Državnom tužilaštvu. 


Ali, javnost mora znati da je u Sudskom vijeću bio Emir Neradin, koji je bio određen na predmet Dženan Memić u Državnom tužilaštvu i onda je prešao za vrhovnog sudiju. Rekao je na Državnom tužilaštvu da on neće raditi na tom predmetu, ne može on protiv Dalide Burzić. A onda je ovamo sjedio u tom Vijeću i šta smo drugo mogli očekivati od takvog sudije – pita se Muriz Memić.


Prema njegovim riječima, „znali su da oni neće tek tako odustati“.


- Nisam se razočarao, vjerujte, znali smo za ovo – kaže Muriz Memić.


Interesantno je da je odluka donesena na današnji dan, baš kada je Muriz Memić predao dopunu krivične prijave protiv glavne disciplisnke tužiteljice BiH Alene Kurspahić - Nadarević i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića.

Čekaju momenat

- Pa, čekaju oni momenat. Oni znaju momenat. Uvezana je ta pravosudna mafija. Velika je to sprega. Nije slučajno, ovo je namjerno urađeno. Ovo je namjera Vrhovnog suda i vi znate ko su vrhovne sudije. Ovo je namjera. Nismo samo mi članovi porodice žrtve pravosudne mafije već svi građani BiH – zaključio je Muriz Memić.



Podsjećamo, presuda je ukinuta i određeno je održavanje glavnog pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.