VUČIĆ URUČIO

Srbija donirala RS 30 kliničkih i pet transportnih respiratora

Pored toga, dogovoreno je da će se pacijenti iz Republike Srpske moći liječiti u Srbiji

A. K.

23.3.2021

Donirani respiratori i maske. Alo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku 30 kliničkih i pet transportnih respiratora i 10.000 zaštitnih maski za bh. entitet Republika Srpska. 

- Činjenica je da nam trebaju i obučeni ljudi za korištenje sve te opreme - rekao je Dodik prilikom primopredaje donacije u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove.

Vučić je rekao da su respiratori i maske donirani Republici Srpskoj jer Srbija želi da pomogne u trenutnoj situaciji. On je istakao da nikad nije bila teža borba protiv koronavirusa zbog pojave britanskog soja.

- Srbija je kupila mnogo respiratora, tačan broj je 2.200, žao mi je što ponavljate tvrdnje neuspjelih političara, koji se diče svojim računima u Honkongu i Mauricijusu, mi smo respiratore kupili u najtežem trenutku. Nismo ih imali, zatekli smo loše stanje u zdravstvu, kupovali smo sve što je neophodno - kazao je Vučić.

Na pitanje novinara zašto je u Republiku Srpsku stiglo toliko malo vakcina Sputnjik V, a Federacija BiH nabavlja 500.000 doza, Dodik je kazao: 

- Ne vidiš ti dobro očigledno, oni pričaju o 500.000 doza, ali nisu ništa potpisali, ja bih volio da jesu, ali nema ništa od toga - istakao je.

Na to je Vučić dodao da će biti civilizovaniji od Dodika.

- Mile je snalažljiviji i bolje ume brzo da odgovori nego ja, pokušat ću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje - istakao je Vučić.

Podsjećamo, večeras je dogovoreno da se pacijenti iz Republike Srpske mogu liječiti u Srbiji, a posebno oni sa težom kliničkom slikom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.