SLUČAJ MEMIĆ

Muriz Memić traži sastanak sa predsjednikom VSTV-a: Želim ga upoznati s dokazima koje imam

Vjerujem da ćete donijeti jedinu ispravnu odluku i u što kraćem roku omogućiti ovaj sastanak, napisao je Memić u zahtjevu Lagumdžiji

Advokat Ifet Feraget i Muriz Memić. Avaz

A. J.

25.3.2021

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića koji više od pet godina traži istinu o smrti svog sina, predao je danas zahtjev za sastankom sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Halilom Lagumdžijom.

Memić je u izjavi za Patriju kazao da bi zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom želio Lagumdžiju upoznati sa slučajem Memićem i dostaviti mu dokaze koje imaju.

- Vjerujem da ste i sami svjesni bizarnosti i važnosti slučaja Dženan Memić za bosanskohercegovačko pravosuđe. Kao predsjednik njegovog korektivnog orana, vjerujem da ćete donijeti jedinu ispravnu odluku i u što kraćem roku omogućiti ovaj sastanak - napisao je Memić u svom zahtjevu.


Faksimil zahtjeva koji je uputio Memić. Facebook

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH je prije nekoliko dana donio presudu kojom je djelimično uvažio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su bili optuženi za saobraćajnu nesreću i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića. Kantonalni sud u Sarajevu dva puta je izrekao oslobađajuću presudu navodeći da nema dokaza da se u noći 8. februara 2016. godine dogodila saobraćajna nesreća kao i da je Dženan Memić imao povrede koje se ne mogu dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom.

Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizirani kriminal u vezi slučaja Dženan Memić, a u pritvoru su Hasan Dupovac, koji je bio šef saobraćajnih istraga Uprave policije MUP KS kada je Memić stradao i Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je bila u društvu Memića u Velikoj aleji, piše Patria.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.