PODNIJET ĆE ZAHTJEV

Mektić: Obustaviti isplatu plata poslanicima, ne radimo ništa, preljavamo iz šupljeg u prazno!

Mislim da neću dobiti dovoljan broj ruku, vladajuća koalicija opstaje i ima interes da tu vlast drži samo zbog privatnih interesa, rekao je

Mektić: Treba da nas bude sramota. Arhiva

Piše: A. K.

25.3.2021

Dragan Mektić poslanik SDS-a u Parlamentu BiH kazao je da će na sljedećoj sjednici podnijeti pismeni zahtjev da se njemu njegovim kolegama obustavi isplata plata, da se dio njih vrati - jer u proteklom periodu nisu uradili ništa.

- Mislim da neću dobiti dovoljan broj ruku, vladajuća koalicija opstaje i ima interes da tu vlast drži samo zbog privatnih interesa, pojedinaca i pojedinih grupa - kazao je Mektić za N1.

Mektić je rekao da se ovaj saziv Parlamenta nije ozbiljno sastao još od konstituirajuće sjednice pred kraj 2018. ili početkom 2019. godine.

- Ne radimo ništa, preljavamo iz šupljeg u prazno, mlatimo praznu slamu. Ja sam govorio, gospodo, ovo nema smisla. Ovo su sjednice zakazane samo forme radi. Nemamo nijedne ozbiljne tačke, samo uticaj vlage na kredenac. Sjednice sam napuštao, neću da učestvujem u neradu - rekao je Mektić.

Predlaže da se plate usmjere u humanitarne svrhe dok se ne dođe u situaciju da se ozbiljno radi.

- Treba da nas bude sramota. Ne znam koga bih apelovao, kako bih pokrenuo inicijativu da vratimo pare, da nam se plate ne isplaćuju i usmjere u humanitarne svrhe dok ne dođemo u situaciju da počnemo ozbiljno da radimo i rješavamo egzistencijalna pitanja građana - poručio je Mektić za N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.