ODLUKA KANTONALNE VLADE

Nastava u TK u narednih 14 dana po online modelu, zabranjeno konzumiranje nargila

Donesena je odluka o zabrani izvođenja muzike uživo, a izdali smo preporuke koje smo uputili vlasnicima ugostiteljskih objekata

Jurić: Ranije donesene mjere Ministarstva zdravstva TK ostaju na snazi. E. Skokić

Piše: E. Skokić

26.3.2021

Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona, a na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, nastava u osnovnim školama od 6. do 9. razreda, visokim školama i univerzitetima odvijat će se od 29. marta po online modelu. Odluka ostaje na snazi do 12. aprila, ali se ne isključuje mogućnost da se u slučaju eskalacije higijensko-epidemiološke situacije uvedu restriktivnije mjere.

- Imali smo jutros sjednicu Kriznog štaba gdje smo cijeneći trenutnu epidemiološku situaciju u TK i zaključke Skupštine TK donijeli izvijestan niz mjera, prijedloga, naredbi… Ranije donesene mjere Ministarstva zdravstva TK ostaju na snazi, a donesena je nova o obustavi nastave na univerzitetu, visokim školama, srednjim školama i osnovnim školama od 6. do 9. razreda. Pored te mjere obustavljaju se i sve vannastavne aktivnosti, a zabranjuju se do daljeg i trenažni procesi u zatvorenom prostoru za klubove koji ne učestvuju u kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima. Donesena je odluka o zabrani izvođenja muzike uživo, zabrani konzumiranja nargila, a izdali smo preporuke koje smo uputili vlasnicima ugostiteljskih objekata – kazao je ministar zdravstva TK Božo Jurić.

Ministarstvo obrazovanja i nauke spremno je dočekalo nove mjere Kriznog štaba.

- U proteklih mjesec smo izvršili sve pripreme i za jedan i za drugi model nastave. Izvršili smo sve pripreme u osnovnim i srednjim školama za prelazak na online nastavu, a Univerzitet u Tuzli je to isto to uradio, kao sve ostale visokoškolske ustanove koje su nas pismenim putem obavijestile da prelaze na online model nastave. Odluka stupa na snagu 29. marta i traje 14 dana – kaže Elvis Baraković, ministar zdravstva TK.

Sve donesene mjere i naredbe trebaju nadgledati inspekcijski organi i policijski službenici.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.