ZAJEDNIČKO SAOPĆENJE

Mladi Naše stranke, SDP-a i NiP-a poručuju Bogićeviću: Zbog nas mladih, sada recite DA

Želimo da javno iskažemo podršku Bogiću Bogićeviću i da ga zamolimo da nas ne ostavlja bez prilike da učimo od najboljih

Mladi NS, SDP-a i NiP-a: Sramotno je ono što mi mladi gledamo ovih dana na političkoj sceni. Agencije

A. K.

26.3.2021

Mladi Naše stranke, SDP-a i NiP-a poručuju da žele Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Njihovo zajedničko saopćenje prenosimo u cjelosti.

Godine 1989. Bosna i Hercegovina je, na do tada neviđen način, sa 200.000 glasova prednosti u odnosu na ostala četiri kandidata, rekla DA Bogiću Bogićeviću. Izabran je za člana Predsjedništva SFRJ kao najmlađi kandidat i najmlađi izabrani predstavnik u vlasti. Zauzvrat, Bosna i Hercegovina je od Bogića Bogićevića dobila historijsko "NE" vojnom udaru, koje je 1991. godine Bogićević rekao na sjednici Predsjedništva, posjećaju mladi iz ove tri stranke.

Danas, dodaju, imamo situaciju da nakaradne politike, koje mi mladi nikako ne možemo prihvatiti niti podržati, opstruiraju imenovanje Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. On to nije zaslužio. Sramotno je ono što mi mladi gledamo ovih dana na političkoj sceni. Mi, mladi, odlučno kažemo NE takvoj politici, u kojoj jedan velikan poput Bogića Bogićevića mora da odustaje od kandidature. Želimo da on bude taj koji će pokazati šta znači biti na čelu jednog grada, u ovom slučaju Grada Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Mi, mladi, navodi se u saopćenju, nismo krivi za ono što rade oni koji našu državu godinama unazađuju, koji vode politiku ličnog interesa. Mi želimo da nas vode ljudi od karaktera i integriteta. Mi želimo da nas takva jedna osoba vodi u budućnost, da bude primjer nama mladima, da od njega učimo.

Stoga želimo da javno iskažemo podršku Bogiću Bogićeviću i da ga zamolimo da nas ne ostavlja bez prilike da učimo od najboljih. Molimo ga da ne odustaje od kandidature, da nas ne prepušta vodstvu onih od kojih nismo ništa naučili u zadnjih 25 godina i više.

Zato Vas molimo da budete naš učitelj. Zbog nas mladih, sada recite DA - zaključili su mladi iz Naše stranke, SDP-a i NiP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.